onsdag, mars 31

Dags för ett inlägg kanske

Det är bråda dagar för den här påsk-kärringen, det ska packas, städas, handlas inför påsk och jobbas lite.
Pust pust pust men kul är det :)

I dag går min pappa i pension, sista arbetsdagen i hela hans liv, han blir snart 65 år så det tycker jag att han gör helt rätt i. Det var det han skulle ha bullarna till, avskedsfikat idag ;). Nu finns det massor av tid att njuta av livet, kanske resa till länder man bara drömt om eller bara vara och ta dagen som den kommer, härligt.

GRATTIS PAPPA!
Nej nu ska jag slänga upp hunden och maken på kvasten så drar vi till Blåkulla eller kanske någon annanstans. Barnen hämtar jag en annan dag.

Kuckelikuuuuuuuuuu
Åsa

lördag, mars 27

Elskåpet på landet

Vi har ett elskåp eller utrymme för elcentral eller vad man ska kalla det. Iaf, så ville vi dölja detta utrymme och valde att göra en enkel ram med en list som vi skjuter in en tunn vitmålad massonitskiva på. Skönt nu slipper vi se eländet.

Det som ni ser är brunt på kanten har vi målat vitt.
Hoppas ni mår bra alla läsare.
Kram Kram
Åsa

fredag, mars 26

Friday, I'm in love....

När vi var på landet senast så fick vi väldigt mycket uppsatt bl a den lilla griffeltavlan som är så härligt charmig och som vi byter text på lite då och då, den kommer ifrån Julias vita drömmar

Vi märkte huset en gång för alla, nu är det vårt. Bokstaven köpte jag på Vita hem har dock målat den med vår väggfärg, för den var lite väl shabby för min smak.
För er som vet vad N:et står för så ber jag er respektera min vilja att jag inte vill att det nämns här på bloggen, tack :)
Ha den bästa helgen, ever!
Kramiz Åsa

torsdag, mars 25

Våfflor hela dagen

Tjing Tjong alla blogg-lovers!
Idag ska ni få se vårt nybyggda förråd på öfvre hall på landet. Förvaringsmöjligheter kan man ju inte ha för mycket av, det tror jag alla håller med om.Vi gjorde den enkel med väggfasta hyllor och för att dölja det hela så satte vi en vajer från Ikea,framför den för att dölja så satte vi en list.
På vajern använde jag mig av gardin från Åhléns, dock så gick det inte att använda sig av öglorna så jag vände på gardinen och klippte av överflödet och sydde en fin kant.
Men jag är tveksam, räcker det med två gardiner eller blir det snyggare med en gardin till för att få lite liv i gardinen? Hjälp mig nu alla söta, vad tycker ni?
Måste bara berätta vad min söta dotter kallar sitt golv.
Horisontell garderob, hahahaha
Puss & Kram
Åsa

onsdag, mars 24

Snyggt namn

Hur mår ni? Jora, här är det bra, vet inte vad jag ska skriva bara.

Stella hälsar och tackar för era rara hälsningar. Om jag säger så här, den hunden kan äta hur mycket som helst, helt galet :) med den lilla kroppen.

Var i Trosa förra helgen och satte upp en massa saker och det blev jättefint så nu kan ni få se en sak vi satte upp och imorgon nåt annat, allt för att sprida inläggen.

Hittade något som jag letat efter ett tag, nämligen Tidskriftshylla Oliver från PB Home. Jag tycker den är supersnygg så det blev två stycken.
Ha det så bra

Kram Åsa

lördag, mars 20

Tough

Jag är en liten cavalier som får så dåligt med mat

För dom jag bor hos

ja dom jag bor hos

Dom är så snåla

fredag, mars 19

Snåla inte på kanelen

Jag kan inte förstå att det är fredag igen, det var ju fredag alldeles nyss? Jösses vad tiden går fort. Tantvarning? Nej, det kan jag inte tro :).

Märkte på kommentarerna till förra inlägget att ni var förvånade över att jag fått en beställning på kanelbullar. Hahaha, det var väl det jag visste.

Han som gjort beställningen är någon som verkligen älskar kanel.

Nämligen min pappa, han ska ha dem till ett speciellt tillfälle så jag hjälper gärna till :).

Min helg kommer att innehålla två sådana här:

Samt två sådana här:

Trevlig helg alla söta som läser min blogg.

Kramelikram
Åsa

torsdag, mars 18

Trot om ni vill

Jag har fått min första beställning på kanelbullar.
Jooo, det är sant.

Kramen
Åsa

onsdag, mars 17

Hänger ni med

Har länge letat efter en gammeldags knoppbräda och till slut hittade jag en i Sickla på Vita hem som för övrigt är en übertrevlig butik.

Denna bräda kostade 299:- men den var inte riktigt i den vita färgen som jag ville ha, så jag har strykit den två ggr med väggfärgen. Vi har placerat den i vårt sovrum på landet. ¨Så nu slipper vi hitta kläder slängda på golvet :), bra va?
Hoppas ni får en härlig dag!


Kram Kram
Åsa

tisdag, mars 16

Spegel spegel på väggen där......

För ganska så länge sedan eller typ slutet av 2009 köpte jag en kammarspegel hos Julias vita drömmar. Den passade alldeles utmärkt till väggen och det nymålade skåpet tycker jag tralala. Här ser man dessutom trappen som ska bli vit så småningom.

Kärlek till er alla!
Kram Åsa

måndag, mars 15

Ding dong ding dong

I går kom mina föräldrar ned till landet och pappa hjälpte oss med en hel del, så nu mina vänner så är vi ganska klara. Ska sätt upp diverse saker på väggarna bara och det tycker jag är väldigt ångestladdat när väggarna är nymålade, för tänk om man gör fel. Jaja den känslan går snart över.

Måste berätta om min make, han är för rolig ibland. Han berättade om stugan som de hyrde i fjällen, en parstuga som ligger mitt i backen. Ägaren av ena halvan som maken hyrt av några gånger, hade berättat att de sålt sin del så det här skulle vara sista gången maken kunde hyra stugan av dem.

Maken berättar vidare att de nya ägarna hade minsann bytt ut namnskylten på ringklockan redan och det var samma namn som den andra halvan av parhuset dvs grannen har köpt den halvan så nu äger de hela huset. Okej sa jag, vad hette de?

Maken: Friedland

Min pappa: Ja men det är ju märket på ringklockan!

Hahahahaha, jag skrattade så tårarna sprutade.Det är maken i ett nötskal.

Tjingeling allesammans

Åsa

lördag, mars 13

Vi är så nöjda

Vi har fått nya möbler, sprutlackeringen blev så otroligt bra så det kan jag varmt rekommendera.

Se bara här hur snyggt det blev, före och efterbilder.
Det här köksbordet har hängt med från mitt barndomshem så det var rejält slitet
Som nytt igen :)
Hittade ingen bild på skåpet före målningen, men det lilla man ser här så var det mörkblått.
Ikväll blir det Melodifestivalstittande och jag tror Salem Al Fakir tar hem 1:a priset, vad tror ni?

Kramelikram
Åsa

fredag, mars 12

Fredag hela dagen, hurra

Guess what, vi ska hämta våra nymålade möbler på lackfirman idag. Det ska bli riktigt spännande, tänk om det inte blir bra? Nej men det är väl klart det blir bra de är ju proffesionella, hoppas jag. Kul ska det bli.

Bl a så har vi lämnat in detta bord som nu har blivit vitt.
Ha den bästa fredagen ever.


Kram Kram Kram

onsdag, mars 10

Lovely

Halloj igen.
Nu känns det som det börjar ljusna och det finns hopp om livet. Solen värmer så skönt och jag längtar tills snön är borta.
Den kommande våren ska vi förbereda dotterns student samt planera och förhoppningsvis bygga en friggebod plus ett förråd på landet. Mycket kul att se fram emot.

Ha det bäst ingen protest.
Åsa

lördag, mars 6

Bokstöden

Så här bra blev det med mina vitsprayade bokstöd från IKEA. Var på landet igår över dagen, min pappa kopplade in en del el. Det tar ca en timme med bil till vår stuga så det gör det möjligt att åka tur och retur samma dag om man vill.

fredag, mars 5

Fredag igen

Det blev lilla svärmors favoritrestaurang på Söder, La Cucina igår. Mycket god mat och trevligt sällskap. Restaurangen kvar knökafull så det enda negativa var att vi fick vänta en del på maten men när väl maten kom in så var den supergod á la italienskt. Tack lilla svärmpr för en mysig kväll.

Tog tunnelbanan hem och det är ju alltid lika spännande. Vagnen var full och in kommer en kille typ i 25 års åldern, drar upp sin telefon och ringer. Jag lovar er, hela vagnen hörde varenda ord som denna norrlänning sa, ungefär så här:
- Stockholm har blivit ett U-land i ett I-land, jo jag lovar det är helt otroligt det är ingentig som fungerar här. Ta tex pendeltåget som aldrig har gått i tid en enda gång när jag ska åka med det. Ja och om Malin kommer att stanna här i Stockholm ja då blir det inte långvarigt (tror att han syftade på sitt förhållande med Malin). Nej, aldrig att jag stannar i den här staden. Folk är så otrevliga och det är aldrig någon som stannar och pratar. Nej tacka vet jag Göteborg, det är skillnad det där bryr sig folk om varandra på spårvagnen och småpratar med alla. Där skulle jag kunna tänka mig att bo. Nej jag tycker att de kan lägga ned Stockholm.

Ja så där fortsatten han högt och ljudligt. Jag försökte ge han onda ögat, men han var i sin egen bubbla. Till slut började hela vagnen skratta och nicka åt varandra för vad är det för en id....ot som sitter på tunnelbanan mitt i Stockholm med bara Stockholmare runt omkring sig och snackar skit om Stockholm, hahaha. Det tråkiga var att han gick av i Alvik, hade gärna hört hans vidare samtal om hur han hatade Stockholm.
Kom aldrig tillbaka, är mitt lilla tips.

Nu ska jag till landet över dagen med mamma och pappa för pappa ska hjälpa oss med elen.

Må så gott
Åsa en stolt Stockholmare


torsdag, mars 4

Lite sprut sen är det klart

Jag är hög som ett hus efter all sprayning, kul, kul. Nej skämt åsido jag får bara huvudvärk av lukten från sprayburken. Sprayade en spegel från landet som ursprungligen hade en guldram.
Men nu ska jag nog lugna mig lite med sprayningen ett tag men det är verkligen ett ankelt sätt att måla på.

La familia verkar ha det hur kul som helst och kanonfint väder har de dessutom. Maken meddelade att bullarna börjar ta slut.

Idag kommer Wille the dog och gör mig sällskap i några dagar.

För 50 år sedan gifte sig mina svärföräldrar, dvs Guldbröllopsdag idag. Svärmor ringde mig härom dagen och undrade om jag ville fira det med henne ikväll på restaurang. Tyvärr gick min svärfar bort alldeles för tidigt men självklart tycker jag att svärmor gör helt rätt och firar denna dagen och jag gör gärna henne sällskap.

Var rädda om er kära läsare!

Kram Kram
Åsa

tisdag, mars 2

Skribent

Halloj alla söta!
Tom i bollen för tillfället, har knappt sovit en blund inatt. La familia är i Idre så det är endast jag och Stella hemma. När jag öppnade min dator i söndags så blev jag glatt överraskad, maken hade smugit dit en gullig liten lapp och 4 trisslotter. Åhhhh vad glad jag blev ♥

För ganska så länge sedan inhandlades bokstöd till landet på IKEA. Ville ju helst ha vita så sprayfärg införskaffades och nu håller jag på med spraymålning. Väldigt enkelt men ack vad äckligt det luktar, blä och fy men det är sådant man får stå ut med för det blir väldigt snyggt.
Ikväll bjuder mamsen och papsen på middag, ska bli skönt och mysigt.

Missa inte säsongsstarten av Desperata Hemmafruar ikväll, ÄNTLIGEN!

OS är slut för den här gången, HALLELUJA!

KRAM KRAM
Åsa