tisdag, juni 28

Varmt och sköööönt

1 vecka arbete kvar innan semestern börjar för oss, fullt ös hela veckan.

Tog en bil fullt lastad till landet idag med blommor etc. Vår lille snickare hade varit så flitig så


jaaa det kanske blir en altan i sommar. Maken har fått äran att göra resten dvs lägga golvet.


Jag hann även med en lunch med min kusin från landet :).
Så nu sitter jag här med pappersarbete i värmen. Nedräkning till vår semester börjar nu.
Trevlig sommar allihopa!

Kram Åsa

fredag, juni 24

GLAD MIDSOMMAR

Halloj i solen!
Vi har ganska okej väder i Stockholm idag, kunde varit sämre. Vi blir hemma och tar hand om vår lilla vovve som sakta men säkert återgår till sitt vanliga jag. Jobbigt med tratten som alltid är i vägen.

Jag lovade er att ni skulle få se vad jag hittat till väggen i vårt vardagsrum hemma i Stockholm.
Jag har haft ångest över denna vägg länge (jag är våg=svårt att bestämma sig) men så sladdade jag in på http://www.kallholmen.se deras web-butik och hittade ett insynsskydd som jag beställde och fraktfritt var det, så det var ju superbra. Det heter Rosa och fanns i flera färger.
Så nu är jag så nöjd att jag äntligen har fått upp ngt på den tomma väggen.


Kram och glad midsommar till er alla// Åsa

onsdag, juni 22

Äntligen

Vi fick hämta hem bebisen igår. Så skönt, hon var överlycklig att få komma hem men hon sover mest hela tiden.


Jobbigt med tratten men så fort vi tar bort den så vill hon slicka på såret. Hon har fått med värktabletter som ska tas i 5 dgr, dessutom ska hon hållas lugn i två veckor dvs inga långa promenader och inte hoppa upp någonstans och inte gå i trappor. Ni som varit hos oss vet att vi har trappor överallt så det får bli kompostgaller lite här och var ett tag framöver.
Såret ser jättefint ut, syns knappt för de har sytt på insidan. Proffsigt.

För övrigt tycker vi att de var väldigt professionella på Bagarmossen, första gången vi var där. Notan för operation och uppehälle ska vi inte prata om men jag kan säga att vi är oerhört glada att vi har en bra försäkring som täckte notan. Så ni som inte har försäkrat era djur, gör det direkt.

Nu ska jag ta hand om Stella.

Puss och kram
Åsa

måndag, juni 20

Väntans tider.....

Ja här är det en evig väntan på att få hem Stella. Bagarmossen ringde precis, de vill behålla Stella en natt till beroende på att hon har för låg temperatur och vill inte äta.

Vill inte äta? Det kan inte vara vår hund?

De försöker nu hålla henne varm med filtar och skulle kolla om hon kanske har urinvägsinfektion.


Hon är pigg när hon ska rastas men när de ska lyfta in henne i buren så blir hon tvärsur, hon vill inte vara där lilla hjärtat. Kan förstå det till fullo för vi har aldrig henne i bur och hon har aldrig varit på hunddagis el hundhotell heller så hon är väl chockad över alla lukter och ljud där.

Jag menar vår prinsessa sover i våra sängar i vanliga fall så hon undrar väl var sjutton hon hamnat och var vi har tagit vägen.

Dessutom har hon säkert ont av såret.

Jaha så väntan fortsätter och nu hoppas vi att de ringer imorgon bitti så att vi får hämta hem henne genast.



När Stella kom till djursjukhuset så gjorde de kontroll av henne och då blev veterinären helt till sig, för Stella hade inget blåsljud på hjärtat vilket tyvärr är väldigt vanligt hos Cavalier King Charles Spaniel. Den här veterinären hade träffat många Cavalierer genom åren och endast stött på 2 st tidigare som var över 8 år och inte hade det här blåsljudet (som jag egentligen inte vet vad det innebär utan att det inte är bra) Så hon hoppades att vi hade tagit valpar på Stella? Men det har vi ju inte vilket kanske var synd för rasen.


Det gjorde oss iaf väldigt glada och det kändes som att har hon ett bra hjärta så kommer hon att klara opertionen bra, så det är det vi hoppas på nu och fortsätter vänta.



Kram till er alla

Åsa

söndag, juni 19

Väntar och väntar, varför ringer de inte?

I fredags var vi på boulekväll hos våra grannar i Sthlm. Supertrevligt med massor av skratt och lekar.

















På lördags eftermiddagen blev Stella dålig, hon låg i sin korg och skakade typ frossa så vi tog febern och hon hade 38,4. Ingen aning egentligen om det är högt el lågt. Hon har löpt i 4 veckor väldigt rikligt de två sista veckorna och det är inte normalt så vi trodde kanske att hon förlorat mkt blod att det var därför hon var hängig. Ringde djurakuten och de ville att vi skulle komma direkt. Efter kontroller där visade sig att hon hade livmoderinflammation och de krävs operation för att det ska bli bra. Så maken fick lämna älsklingen där och så ska de ringa när hon är opererad. Så jobbigt, vi väntar och väntar samtidigt så är vi ju oroliga.





Tänk om hon inte klarar operationen?Det är en vanlig operation för veterinären men det kan ändå inträffa komplikationer som gör att de kanske inte kan rädda hunden :(. Stella blir 9 år i oktober och hon är frisk och kry för övrigt och som tur är har hon ju även gått ned i vikt.Vi hoppas att det går bra och att vi kan hämta henne imorgon.Kram Åsa
Ps. Sjukhuset ringde och sa att operationen gått bra, nu är Stella på uppvaket och om natten funkar bra så hämtar vi henne imorgon em :). Det är väldigt tomt härhemma.

torsdag, juni 16

Vet inte vad jag ska ha för rubrik här

Hej och hå, har väl hänt en hel del sedan sist jag skrev här men det är väldigt privata saker som jag inte vill prata om egentligen.
Har fått många tråkiga besked på sistone, ni vet vilka ni är och jag tänker på er.
Sedan har vi blivit väldigt besvikna över saker och ting oxå men det är väl så livet är för de flesta. Det är bara att bryta ihop och gå vidare...

Har införskaffat en kudde med märket Day, tycker det är så fint med svart text på vitt tyg.


Har äntligen hittat/köpt något att sätta på den tomma väggen ovanför fåtöljen men det får ni se en annan gång.


Största kramen till er
Åsa

onsdag, juni 8

Sötis sonen

Oliver på studentdagen




Nu är det så att jag har snott den här bilden från min dotter (hoppas hon inte blir arg) för jag skulle kolla om det funkade att lägga upp bloggbilder nu och helt plötsligt gjorde de det, hurra.

Ikväll firar vi en annan liten student, det ska bli skojsigt!

Baj baj
Åsa

Vi är så glada

Howdy allihopa!
Vår minsting tog studenten i onsdags och han var så fiiiin och har varit så flitig och duktig i skolan och jag är så otroligt stolt som mamma ska ni veta.
Känns dock lite märkligt att mina barn är vuxna nu för i mitt hjärta är de alltid små barn och så kommer det säkert alltid att kännas.

Utspringet gick jättebra, det är en underbar glädjeyra hos alla ungdomar så härligt att se och sedan bar det av på lastbilsflak.

Vi skyndade hem för att förbereda det sista på kalaset och sedan började gästerna komma.
Kvällen blev jättelyckad och fint väder hade vi oxå.
Sonen drog iväg m vänner på slutskiva och vi satt kvar och pratade, den sista gästen gick vid fyra på morgonen. Då var vi rätt möra efter att vi hållt igång hela dagen men ändå väldigt nöjda och glada.

Sonen var jätteglad och tacksam över dagen och alla som ville fira den med honom. Nu ska han börja jobba på ett tv produktions bolag på måndag :)

När vi ändå hade partytältet uppe så passade vår dotter på att ha 20 års middag för vänner så vi hjälpte henne m det i lördags :)

Tältet togs ned igår, känns skönt.

Har problem m att ladda upp bilder så ni får klara er utan.

Kram Åsa


onsdag, juni 1

Plutten tar studenten

Nu är vi på väg till vår sons skola för idag tar han studenten, hurra hurra hurra!

Det mesta är förberett inför kvällen.

Så nu ska jag försöka tagga ned och njuta av min fina sons studentdag känns redan som jag kommer att fälla en hel del glädjetårar :)

Kram Åsa