fredag, februari 18

All inclusive = viktuppgång

Så därja nu börjar jag känna mig som vanligt igen, läskigt det här med jetlag. Har somnat på fel tider och känt mig helt groggy mellan varven.

Var ska jag börja? Min bror skulle fylla 40 år i februari och de (hans familj)hade bokat en resa till Mexico. I september/oktober satt jag och pappa och spånade på om vi helt enkelt skulle försöka boka en resa i hemlighet och åka dit och överraska dem :). Det fanns inga charterresor kvar men vi hittade ett hotell i närheten av deras och kunde ta oss dit reguljärt. Det har varit läskigt att prata med brorsan och svägis (Engelska villan) sedan dess, vi ville ju inte avslöja oss. De var i Mexico i två veckor och vi skulle komma dit en vecka, mitt i deras semester, så lite egentid skulle de få.

Resan var låååång, först två timmar till Amsterdam och sedan 12,30 timmar till Cancun, Mexico. Vi kom fram sent på kvällen till ett jättefint hotell som låg på en resort, Barcelo Maya Beach. Lämnade in bagage på vårt hotellrum för att leta upp brorsan med familj. För oss var klockan tidig morgon, jag var dödstrött och min pappa var lite lätt speedad om jag säger så. Det visade sig att det gick en gratisbuss mellan de fem hotellen på området, superbra. Så efter lite letande fick vi deras rumsnr och kunde leta oss fram till hotellrummet, wieeee. Hur skulle deras reaktion bli?
Vi knackade på deras dörr, flera gånger utan att något hände. Till slut öppnade en yrvaken brorsa, Hans min var oslagbar den kommer jag aldrig att glömma hahaha. Vi överraskade dem totalt, de blev så chockade och glada. Efter att vi avslöjat oss åkte vi tillbaka till vårt hotell jättetrötta men så glada/nöjda, vi somnade med ett leende på läpparna den natten.

Resorten Barcelo Maya Beach, var ett s.k all incluisve komplex. Har aldrig provat det men det visade sig vara ett mycket bra upplägg. Alla som bodde på området fick ett armband som ej gick att ta av. Armbandet fanns i olika färger beroende på vilket hotell man bodde på.Massor av olika restauranger i olika prisklasser att välja på, barer överallt, stora poolområden precis vid playan. Vi fick varsit handdukskort vilket innebar att man kunde byta handduk så ofta som man ville, superbra. Allt var gratis, tog ett tag att vänja sig. Minibaren fylldes på regelbundet med vatten, öl, läsk, juice och nötter, dvs vi behövde inte ens köpa vatten.
Ville man köpa något utöver det som ingick så sattes det upp på rummet.
Allt var så bra ordnat på resorten och det var så rent och snyggt överallt.

Vi har solat och badat med brorsans familj och ätit ihop varje dag. Vi har haft det så himla bra tillsammans och denna resa kommer att finnas kvar i våra minnen för alltid. Brorsans födelsedag blev väldigt lyckad med skönsång och champagne till frukost, på kvällen åkte vi in till den lilla staden Playa del Carmen för lite shopping och en god middag. Vi har haft sol nästan hela tiden men även lite moln och regn. Vädret kunde ändras väldigt fort där.

Pappa och jag har haft det väldigt bra och varit med om en del tokigheter som i efterhand blir till roliga minnen. Att resa reguljärt kan vara lite knepigt, jag menar att det är inte som att flyga charter där man bara följer strömmen. Så nästa gång vi reser reguljärt kommer vi förhoppningsvis ha lärt oss en hel del, fast man vet ju aldrig :). Min pappa är 65 år och vi märkte att en del tittade lite på oss och log. Vi kom på att de trodde ju att vi var där som ett par, hahaha. När vi ibland berättade att vi var far och dotter så fick pappa höra: Ohhh, you look so young! Gissa om pappa sträckte lite på sig. Okej tänkte jag, tycker ni att jag ser gammal ut då :))))).

Maten har varit toppen men eftersom det är gratis så äter/dricker (inte så att vi var fulla utan jag menar alla kalorier som är i drinkar) man alldeles för mycket så nu gäller det att komma i form igen, beach 2011 närmar sig med stormsteg.

Sonen tog körkort när jag var borta, yippeeee jag är den stoltaste mamman i stan.

Trevlig helg alla raringar!
Kramiz Åsa

7 kommentarer:

  1. Hej Åsa!
    Jättekul att läsa om er resa, jag kan tänka mig att din brorsa (och Anna o resten av familjen)blev förvånade och glada när ni dök upp! :)

    Grattis till sonen som tog körkort!

    Trevlig helg!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig idé och överraskning för din brorsa med familj.
    Grattis till sonens körkort.
    Kramar;)

    SvaraRadera
  3. Gratulerar till en fin reseupplevelse.
    Ditt reportage är synnerligen välskrivet och på ett måleriskt sätt så man känner som om man vore med.
    Här har sommaren kommit så nu inhandlas frächa växter till trädgården.
    Marknadsbesök och långa strandpromenader ingår ofta i programmet.
    /Petter/

    SvaraRadera
  4. Oops! Datorn har stavat fel.
    Fräscha - heter det.
    /Petter/

    SvaraRadera
  5. Brun och snygg mot alla vi andra som smälter in bra i dom vita väggarna hihi. Ha tyckte Anna att det var lika kul fniss, skojar bara. Kan tänka mig att dom blev överraskade när ni dök upp. Stora kramen raring

    SvaraRadera
  6. Jättekul att höra vad du gjorde ! Jaså, det var det du gjorde !! Ni gjorde helt rätt och en överraskning var det ju :)

    Stor kram
    Anci

    Ps Grattis till sonens körkort !

    SvaraRadera
  7. Vad spännande ! Vi får nog höra alla detaljer så småningom. Kom att tänka på din pappas 40-årsdag när vi förvandlade trädgården till campingplats! Mycket kul har vi haft!
    Kram
    Moster

    SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3