fredag, november 12

Trevlig helg!

Hejsan svejsan till dejsan!

Igår var jag på min första mammografi-kontroll. Trodde att jag skulle få kallelse när jag fyllde 40 men nu är jag 44 år så jag har verkligen längtat. Har inte kännt några förändringar men det är så skönt att kontrollera för det är väldigt många kvinnor som drabbas av bröstcancer :( .Det gick bra, inte skönt men undersökningen går ju väldigt fort. Däremot fick jag vara med på en frivillig undersökning där de även ville kontrollera brösten med ultraljud, jättebra men fy fasiken vad ont det gjorde. Jag tyckte det kändes som om en ångvält körde över brösten fram och tillbaka pust. Sköterskan frågade: känns det bra samtidigt som hon hängde över apparaten och pressade? Vad svarar man? jo snäll som jag är, så svarar jag: Ja det känns bra, vilken mes man är alltså. Hade lust att skrika: Neeej det känns faan inte bra, ge faan i mina bröst men nej det gör man ju inte.

Nu har jag iaf gjort två undersökningar så då är det bara hoppas att de inte hör av sig med något negativt besked.

Ikväll ska jag och maken in till city och äta middag samt gå på en föreställning. Längtar. Imorgon får ni se vad vi gjorde.

Kram till er alla underbara!
Åsa

5 kommentarer:

 1. Haha, ja man är väl för beskedlig och snäll helt enkelt :)
  Rolig bild du hittat!
  Gjorde mammo förra året, skönt att ha det gjort!

  Ha en myyysig kväll i stan du och maken!
  Själv ska jag äta pulversoppa á 150kcal och kanske ta en gurkstav, det är ju ändå fredag *skratt*

  Kraaaam
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Hej !
  Jag ska också göra mammografi snart. Tur att det finns.
  Hoppas att ni får en mysig kväll på stan !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 3. Bravo tjejer! Hoppa aldrig över era mammografiundersökningar!Man kan tjäna ett halvt liv på att kolla upp sig regelbundet!
  KRam
  Moster

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig gjort mammografi och har faktiskt undrat när man ska få en kallelse, visste inte vilken ålder det var de började skicka ut kallelser.
  Ha en bra söndag.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Jag var iväg för två år sen och gjorde mammografi och biopsi på en liten knuta som jag hade. Det gick bra men jädrar jag höll på att lyfta från britsen när de skulle dra ut den där skiten från knutan för att kunna se vad det var. Supergullig läkare dock. Han ringde mig på långfredagen när jag var uppe i stugan för att tala om att det inte var någon fara på taket. Det var ju supergulligt! Fast nu känner jag att jag borde få gå och kolla igen.

  Kramis Lisa

  SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3