onsdag, juni 3

Busken har tagit paus

Tänk att det aldrig blir som man tänkt sig, fick bara hälften gjort i går för jag fastnade i tvättstugan vilket innebär att jag har lika mycket kvar idag. Vädret gör att man inte känner för varken golf el motion. Vi har en väldigt fin Rhododendron i vår trädgård, den brukar vara översållad av blommor och varje höst knipsar vi av gamla blomskott som ger plats till nya skott.
I år verkar den ha tagit paus, för det är inte alls lika mycket blommor som det brukar, synd.
På vår kungliga golfklubb har vi två enorma Rhododendron som hälsar alla gäster välkomna. Om jag kommer dit idag ska jag ta kort så får ni se hur vackra och stora de är.

Ikväll kommer brorsan med familj för att fira 18-åringen och fika, najs.
Jag drömde en hemsk dröm om ormar inatt, är det någon som vet vad det betyder?

Puss och Kram hela dan.
Åsa

12 kommentarer:

 1. Kusin Maria2009-06-03 11:39

  Hej kusin

  En utav mina kära grannar har lånat ut en drömbok till mej, så jag slog upp orm. Det är myckettext så jag har valt att göra utdrag ur det.

  " Nästan alla kvinnor drömmer om ormar åtminstonde en ågng i sitt liv, vilket kan betyda rädsla för en rival eller det manliga könet. Bilden av ormen kan också syfta på livets vatten, eftersom den kommer nerifrån jorden där de läkande källorna har sitt ursprung. Läkeguden Asklepios, har 2 ormar slingrande om sej. Enligt drömydaren Artemidorus, som levde på 100-talet, tyder drömmar om ormar på läkande och på att livskrafter är på väg tillbaka.

  Ormen är också en symbol för hemligvisdom och avslöjandet av det fördolda."

  Det är sedan beskrivet vad ormen symboliserar tillsammans med olika historiska gudar/personer.. Men alla har de gemensamt att de står för rädsla, farligt, helande, de dyker oftast upp helt plötsligt..

  Sök på google " drömmar om ormar" eller något liknande så får du upp en massa förklaringar. Men alla återkommer till samma sak: Frestelser, synd, elakhet, förtal mm

  Sorry att inlägget blev så långt. Men jag älskar sånt här med drömmar, nummerologi och horoskop.. :)

  SvaraRadera
 2. Verkar som om rhododendron tar ett viloår ibland. Har några i Studsvik och de blomamr lite varierat. Apropå din bakgrund....färg skall man ha den man gillar, själv är jag grönmänniska :-) Måste dock komplimera dig för rubrikens syrenbild som passar perfekt till din bakgrund!
  horoskop är kul, man kan ibland gissa sig till vem som är vad med anledning ay egenskaper och uppträdande. Har en kompis som gissar rätt i 9 fall av 10 minst.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker ändå att rhododendronbusken ser fin ut och det är nog så att de behöver vila ibland.
  Hoppas att ni får en mysig kväll.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Häärlig buske, den ser helt fantastisk ut:-)Hoppas ni får en lovely kväll!! Kramis Sofia

  SvaraRadera
 5. Jag tycker syrenen du har längst upp ser helt underbar ut.
  Lite konstig i färgen för min dator har fått nåt spel och har en grön ton över hela skärmen så blommorna ser bruna ut...finns det bruna syrener...?
  Kram carolina

  SvaraRadera
 6. Jag tycker också att busken ser fin ut med de blommor den har nu! Jättehärlig syrenbild du hr i din header också!
  Kram Sabina

  SvaraRadera
 7. Hej Åsa!
  Visst är rhododendron underbara! Önskar jag hade en i vår trädgård. Eran är jättefin även om det inte är så många blommor.

  Hoppas ni har ett mysigt kalas!
  Kramis Jenny

  SvaraRadera
 8. Åh du vilken härlig blommar...lyckliga du som har så stor trärgård att man får plats med blommor...annat är det när man bor i en parhus-idyllen :)
  Tack för din söta kommentar hos mig!
  Ha en härlig kväll
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Hoppas att ni har haft en trevlig kväll med firande igen. Rodedendron är så vackra.

  Kramis A

  SvaraRadera
 10. Vi har åxå en Rhododendron här ute, men den blommar som sjutton...

  Sv:Jag har ju inte gått upp den här veckan i alla fall. Känns bra o veta hur man ska göra nu..och har inte alls samma panik för vikten. Och visst e det trist med ägg o bacon nu. Prova lite kyckling eller Danska ägg eller nån omelett med salami eller nåt. Kanske en burk makrill med ett hårdkokt ägg...
  Jag håller tummarna för dig i morrn...

  Stor kram på dig
  Gissan

  SvaraRadera
 11. dem är så ljuvliga dessa blommor
  kram Jeanette

  SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3