fredag, juni 5

Studentuppvaktning

I Hemmalyckas hus är det full rulle den här veckan.
Ikväll ska jag och maken till min kusins barn som tar studenten idag, hurra, hurra, hurra. Tycker lite synd om dem för det är kallt och blött och om de ska åka lastbilsflak,så kan de nog frysa en hel del om det inte blev mycket champagne till frukosten förstås :)))). Ska bli trevligt att träffa tjocka släkten och det blir säkert en god buffé.

Vad ska man då köpa till någon som tar studenten? Det är inte så lätt man vill att det ska vara något fint, minnesvärt och något som man kan ha användning av. Efter mycket vånda köpte jag en stor Marimekkoskål i klarglas för de tycker jag själv är så snygga och klassiska.Har fyllt den med smågodis och cellofan runt godiset. Tycker själv att det blev fint men jag glömde fota så ni får inte se tyvärr. Men så här blev paketet :))).
Hoppas bara man inte är helt fel ute.

När den här lilla studenten döptes för 19 år sedan så gav jag och maken ett Portvin som skulle lagras i 18 el 20 år, vi tyckte det var superkul idé något annat, som ingen annan gav. Vi fick höra i efterhand att detta sågs inte med blida ögon av en del släktingar som tyckte det var märkligt att vi gav alkohol till ett barn? Sedan dess har vi inte vågat göra om denna braiga doppresentsidé men för något år sedan berättade studentens mamma att det var den enda presenten som hon kommer ihåg att dottern fick på sin dopdag. Hihihi, det kändes bra.

Då tänkte jag och maken att vi skulle köpa två portvinsglas till studenten för att påminna henne om Portvinsflaskan. Men det gick inte att hitta (tydligen mycket ovanligt) så vi skippade den idén, var dessutom ute i sista sekunden så jag hann inte med Antikvariaten i Stockholm. Men visst hade det varit roligt?

Sjung om studentens lyckliga.........

Ha det!
Kram Åsa

8 kommentarer:

 1. Bra val på present!!Enkel klassisk och bedåårande fin:-) Ja stackars studenter vilken osis med vädret:-( Hoppas ni får en trevlig kväll i alla fall! Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Hello igen! Jag har sett Bossen 2 ggr tidigare o är ju inte lika hängivet fan (läs: besatt) som mannen, hihi, så jag hoppade i år. Men i augusti, då jäklar, då ser vi Madonna på Ullevi!!:-) Kram igen!

  SvaraRadera
 3. De skålarna är såååå fina! Sonen vår fick portvin när han döptes:)

  Ha en underbar helg nu
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Hej !
  Jag tror att studenten blir glad över presenten.
  De kunde ju få vara ute i lite bättre väder.
  Jag har varit med om att ge vin eller liknande i doppresent. Det var lite prat om lämpligheten.

  Ha en trevlig kväll :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Skålen blir säkerligen uppskattad!! De är riktigt fina och väldigt användbara!

  Jag tycker att portvin var en rolig present, synd att folk ska misstycka... Precis som det blev, kanske den enda present man minns!!

  Trevlig blogg du har, måste kika runt här!

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 6. Hahaha, det var ju en urbra idé! Vilken otur att ni inte hittade några glas. Fast å andra sidan så älskar jag de där Marimekkoskålarna. Jag har minsann också köpt Marimekko fast lite annorlunda till två studenter.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Det var en alldeles utmärkt doppresent tycker jag. Hur många sparbössor och tandburkar kan ett barn få? Portvin var perfekt helt enkelt ;)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag var också på student igår, usch vad kallt det var men väldigt roligt ändå! Ha en härlig helg och vi håller tummarna för att solen skiner idag! Kram Helena

  SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3