onsdag, juni 17

Lila bollar

Min rabatt som jag har i trädgården sköter sig självt och den gör det bra för det är en väldans massa blommor som slåss om att synas. Den är lite vild och jag gillar det. Perennerna återkommer år efter år och verkar stormtrivas, jag har flyttat dit Pioner, satt ner lökar av tulpaner etc etc. Jag vet faktiskt inte vad alla växter heter men vackert är det. Jag vet att jag har Akleja, Pioner, Riddarsporre, löjtnatshjärta men vad heter de lila bollarna som lyser upp så fint och är det någon som vet vad de gula blommorna heter?



Har fått en del frågor om hur det går för dottern på Gotland. Förutom att hon åkt på en jobbig rethosta, så verkar det gå strålande. Hon ska jobba på en grill som inte är färdigbyggd ännu så hon har varit ledig i några dagar. Hon verkar vara på det rätta stället, för Gotland har hitills haft mycket bättre väder än oss. De har lärt känna en massa nya människor som visar dem ön och lär dem spela kubb etc etc Ja och givetvis en massa fester, sånt som man tycker är kul när man är 18 år :))).Så här bra har min dotter det på Gotland, hon till vänster. Bilden har jag snott på hennes blogg.

Lilla mamma (jag) klarar det bra men det känns tomt här hemma. Ibland vaknar jag med ett ryck och undrar när hon kommer hem, men annars funkar det bra vi hörs ju varje dag. Dock blev hon irriterad när jag bad att hon skulle säga till den som körde bilen häromdagen att han skulle köra försiktigt för han hade värdefull last i bilen, hmmm.

På lördag ska även lilla sonen på äventyr så då blir det verkligen öde här hemma så då får väl jag och maken roa oss själva i en vecka. Det är lika bra att vänja sig, barnen är stora nu.

Idag fyller min kära moster på Öland år, så vill ni göra henne glad så kan ni gratta henne HÄR.
Behöver inte skriva hennes ålder men jag kan säga att hon fyller jämnt.
Hurra, Hurra, Hurra
Kramizar från ett soligt Stockholm
Åsa

14 kommentarer:

  1. Vilken härlig rabatt du har i din trädgård, fina bilder! Ha en skön dag! Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Nu har jag grattat din moster :)
    Jag har likadana lila bollar hemma, men jag vet inte vad de heter.
    Jaså, är det så det är att ha stora barn ??
    Lite yvig kommentar, men....

    Ha det så bra !

    Kram

    SvaraRadera
  3. Vad skönt och höra Åsa att dottern din har det bra!!:-) Man vill ju inte acceptera först (iaf inte jag) att de börjar bli stora och kan ta eget ansvar, men men, livet går framåt;-). Fina bilder su visar, Kramis!!

    SvaraRadera
  4. Hej hej!!
    Vet inte va bollarna heter men de är väldans fina!!
    Skönt att det går bra för dottern din!!
    Förstår att du vaknar med ryck ibland!!

    Ha en bra kväll, kram Camilla.

    SvaraRadera
  5. Hej
    De lila bollarna är någon form av Allium, en lök som gärna förökar sig där den trivs. Har misslyckats förr men i Studsvik har alla sådana. De gula ser ut som någon form av daglilja, finns också i en massa varianter och färger.
    Om vi inte ses så ha en jätteskön midsommar, vi hoppas väl på lite bra väder, elelr iaf inget regn :-)
    /christina

    SvaraRadera
  6. kände syrendoften ända hem till mig!!!ljuvliga syrener!!! Fin blogg Millan ♥

    SvaraRadera
  7. Hej Åsa!
    Har oxå såna där lila "bollblommor", kan det vara allium??
    De gula har jag ingen koll på vad de heter..

    Skönt att det går bra för din dotter o att hon trivs på Gotland! Nu är det väl inte så många veckor kvar innan hennes föräldrar ska åka o hälsa på? :)

    Ha en skön kväll,
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Men Åsa förlåt. Du vet jag har haft sjukt lite tid. Nu ska jag stupa i säng för att kunna ta itu med morgondagen. Det blir stor fest här på midsommarafton och Uffe kommer inte hem förrän på midsommarafton mitt på dagen och jag har varken hunnit städa, handla eller planera någonting än. Nu är det prio sova.
    Vilken underbar rabatt du har och du ska inte bry dig om att dottern blir sur. Be henne räcka över mobilen bara så slipper hon förmedla.;) För du har ju alldeles rätt. Vad bra att dottern har det bra det ser helt fantastiskt skönt ut. Nu håller Gry på att gå i taket för Tjalle är på henne hela tiden så nu är det bäst att jag ilar. Men först ska jag gå in och korrigera mitt inlägg och länka till dig.

    Kram på dig gumman
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Underbart när det går bra för barnen!Min dotter har lust med studier igen...Tacka o ta emot!
    Trevlig blogg påalla de vis


    Gör go midsommar på dig!

    SvaraRadera
  10. vad skönt att det går bra för dottern och hennes vän.Kan tänka mig att det känns ensamt för er hemma. Åsa, klicka på...Kan säga att burkarna är verkligen ursnygga.
    Glad midsommar till dig och din familj.

    Kramis Anne

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Håller med dig om att det är fint med lite vild plantering och det är så fint med olika perenner!
    Vilken underbar bild från Gotland1
    Tänk att få ligga där och bara vara..
    Hoppas du får en fin midsommar helg!
    Sköt om dig!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  12. hallå åsa!!! bollarna är allium och de gula tror jag är dagliljor, väldigt vackert i kombination tycker jag! jag lämnadde mycket goa fynd där hos anna...fast det var rätt utplockat så fanns det goa saker kvar, hihi! ha en underbar midsommar
    varmkram lotten

    SvaraRadera
  13. vad är kostcoachen, skulle med vilja lossa så mycket...gu vad du är duktig! kram igen!!!

    SvaraRadera
  14. Tack så mycket för alla gratulationer! Blommorna har du redan fått namn på ser jag. Det är några av mina favoriter i rabatten. Daglilja som finns i så många varianter och de lila Alliumbollarna som är dekorativa till och med när de har vissnat.
    Kram
    Moster

    SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3