onsdag, juli 22

Snart är det dags för kräftor

Jag har alltid varit svag för kräftor, det är så gott men framförallt är det ju så mysigt med en kräftskiva eller bara sitta med sina närmaste och slurpa tillsammans. Dock håller vi hårt på att kräftorna ska ätas i augusti annars är det fusk.
Men om man nu känner suget efter kräftor så tänkte jag fresta er med ett recept på en god kräftpaj som jag fått av min goa svägerska H, så länge:

Kräftpaj med Vodka

Pajdegjäveln:
3 dl vetemjöl
1msk torkad dill
125gr smör
1dl vodka........

Fyllningshelvetet:
2 burkar kräftstjärtar i lag 170gr
1 stor purjolök
1msk smör
2msk klippt dill

Äggstanningsfanstyget:
125gr Cantadou färskost, chili/paprika
1dl mjölk
3 ägg
salt/svartpeppar

Ugn 225 grader, (jävligt hett, passa dig för fan så du inte bränner dig...)

Gör så här för helvete, försök nu följa det jävla receptet, smutta inte alltför mycket på Vodkan....:

1) Blanda degjäveln, (jag körde med elvisp)

2) Tryck ut degen i en smord pajform med jävligt mjölig hand....låt den stå i kylen ca 30 min (pajen, alltså, inte handfan...)

3) Nagga pajbotten med en gaffel o förgrädda mitt i den helvetes heta ugnen i ca 10 minuter

4) Nu kan du ta en hutt Vodka.

5) Låt kräftarslena rinna av, skiva den jävla purjon o fräs den jäveln i stekpanna utan att den tar färg

6) Fördela purjon o kräftarslena i pajskalet, strö över klippt dill.

7) OK, en LITEN hutt Vodka nu......STOPP, det räcker för fan....

8) Vispa samman osthelvetet med mjölken och sedan med äggen, salta o peppra. Häll äggstanningen över fyllningen o grädda i mitten av den helvetesheta ugnen i ca 25 minuter.

9) Nu kan du ta det som är kvar av Vodkan och skölja strupen med, man blir så in i helvete torr i halsen av att göra kräftpaj.

Servera pajen med en dunk vin, en tunna pilsner eller en dunk hembränt. Smaklig måltid, för fan!

Prova gärna receptet men ta det lugnt med spriten :)))
Hoppas ni får en mysig dag allesammans!
Kram Åsa

13 kommentarer:

  1. Hahaha, du är så rolig, me like din blogg!:-)) Ha en toppendag, kram Sofia

    SvaraRadera
  2. För fan! Det är ju massor av kalorier! Slopa pajdegen och fyllningen. Ta kräftarslena som dom är och skölj ner!
    Moster

    SvaraRadera
  3. Hihi, du är rolig du Åsa!
    Kul kommentar din moster lämnat oxå *fniss*

    Ha en jättebra eftermiddag,
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Mmmm kul med kräftor och alla roliga partaj som kommer där till.
    Ha en fin dag.
    kram kram

    SvaraRadera
  5. Ja, kräftor är gottigott -på förra årets kräftskiva åt vi upp 3(!) kilo. Får se om det blir någon kräftskiva i år och hur mycket vi äter då... ;)

    SvaraRadera
  6. hahahaha....Du är go du. jag skrattar gott åt receptet. Vad trist med dottern, inget kul och långt borta. Bruka korgen är jättefin, snygg mot det svarta.

    kramkram till dig/ A

    SvaraRadera
  7. Hahahaha! Du gjorde min jobbkväll Åsa!

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  8. Attans är det blått?? Ja snyggt är det iaf....

    Kramkram Anne

    SvaraRadera
  9. Asgarv..jag gillar kräftor och vin..en liten snaps går det också.
    Kram på dig

    SvaraRadera
  10. Den måste vara hemskt jobbig att göra, den där pajen ??!
    Snart är det ju i alla fall kräftor, men jag längtar inte dit. Jordgubbarna är godare :)

    Ha en bra dag !
    Kram

    SvaraRadera
  11. Hejsan, vad kul att du hittade till sidan:-) Å så trevligt om Ni kom förbi:-)) Ja idag kommer lite gamla bekanta på besök till cafét så det skall bli jättetrevligt :-) Det är ju lite spännande såhär i början. Tack för titten och välkommen igen. //Kat

    SvaraRadera
  12. Hahahaha, jösses så roligt!
    Hoppas ni har det bra på semestern.
    Kram Ingela

    SvaraRadera
  13. Ha ha ha :D
    Vilket smaskigt(?) recept. Det ska jag genast visa för sambon som älskar kräftor. Själv äter jag endast kräftor om det råkar slinka ner nån' ihop med snapsen ;)
    Kramar!

    SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3