torsdag, december 3

Nöff Nöff

I tisdags hade jag en sådan tur. Våra två barn har ju fått svin-sprutan i skolan, vilket jag tycker var väldigt bra. Då var det jag och maken kvar som enligt vår vårdcentral skulle vänta till början på december. Tycker det här har varit lite konstigt, för vi har vänner som har tagit sprutan utan att vara i riskgrupp och man undrar ju hur det gått till för vi bor i samma kommun. Iaf så var jag på vår vårdcentral av andra anledningar och frågade då om jag kunde ta svin-sprutan och fick till svar att de fortfarande bara vaccinerar riskgrupper men att de ibland är snälla, men i sådana fall fick jag komma tillbaka klockan 14 och stå i kö. Okej tänkte jag, kul då om man kommer fram efter nån timme och de nekar att ge sprutan för att jag inte tillhör någon riskgrupp? Men iaf när jag satt och väntade på läkaren så kom en annan patient in och frågade var man kunde ta sprutan? Då fick hon veta att det öppnat en ny privat vårdinrättning rakt över gatan och där brukar det inte vara någon kö. Aha tänkte jag, jag går dit och kollar. Sagt och gjort, fick fylla i en hälsorapport sedan var det bara att kavla upp tröjan och få sprutan, tog väl max en minut. Yippeeee, hade jag vetat att man kunde gå dit så hade jag gjort det för länge sedan, varför gör de inte mer reklam kan man ju undra och varför kör vårdcentralen bara riskgrupper när man kan gå nån annanstans och få sprutan direkt, märkligt, märkligt.
Blev iaf dålig dan efter (igår), värsta huvudvärken, illamående och frossa. Känns bättre idag, skönt.

Här nedan ser ni mitt lilla svin-fönster. Stora grisen var den första vinsten jag vann här på bloggen, den är från Vinklar och Vrår.

Jag har fått en utmaning som jag håller på och fnular på.

Glöm inte vara med i min utlottning av två vita änglar.

Kram hela dan!
Åsa

5 kommentarer:

 1. Va söta och fina....

  SvaraRadera
 2. Hej !
  Vilka gullgrisar :) Bra att det gick att ordna med sprutan som du ville.
  Mår du bra nu ?

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 3. Jag blev med sjuk av sprutan. Skönt att få den och det är klart.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Ja usch för sprutan, jag blev oxå risig...Skönt att du mår bättre nu vännen!

  Vilka sötisar du visar, nöff nöff som sagt, hihi...

  KRAM S.

  SvaraRadera
 5. Hejsan kära kusin.

  Det jag har fått höra från många är att det finns många som inte tillhör riskgruppen, men som har anhöriga som gör det. Även folk med små bebisar hemma har fått tagit sprutan utan att själva ha fått tillhöra någon riskgrupp.

  Att vårdcentralen bara i första hand tar riskgrupper är främst pga att där finns det massor med läkare och mediciner framförallt, som kanske inte med säkerhet finns på andra mindre ställen, så de kan ta hand om någon riskpatient blir allvarligt sjuk efter sprutan. Zebbe tex fick inte ta spruta nr 1 på sin skola då han var tvungen att ha tillgång til läkare och apparater om ngt skulle hända. Däremot spruta nr 2 gick bra att ta på skolan.

  Lång kommentar... sorry.. Skönt att du fått den..

  Kram Maria

  SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3