fredag, januari 22

Det är nästan så att man blir lite rörd

Hej igen, nu blev ni allt förvånade. Mitt andra inlägg för idag liksom.

Idag när jag pratade med min kära mamma så berättade hon att när hon pratade med min kära moster i morse så undrade moster hur det var med mig för jag hade inte gjort något inlägg här på bloggen på hela veckan? hihi, jag mår bra moster du behöver inte vara orolig.

När maken kom hem, så berättade han att han pratat med min kära svärmor och hon undrade hur jag mådde eftersom jag inte gjort något inlägg på hela veckan? Visst är det gulligt, jag blev jätteglad. Kul att jag är så saknad här på bloggen :)))).

Sanningen är den att jag har varit lite småhängig denna vecka, jobbat en del och inte tyckt att jag haft tid med bloggen, så kan det vara ibland och jag tror de flesta bloggare känner likadant emellanåt.
Imorgon ska jag jobba igen så idag har vi handlat och städat för att vi ska ha vänner på middag här imorgon och när jag kommer hem hoppas jag att det mesta är fixat för middagen så att jag hinner med en frisk promenad eller en liten vila, men det är väl ingen större risk.

När jag sprang runt med dammsugaren så kom jag på mig med att tänka på skillnaden mellan män och kvinnor, att vi kommer från två olika planeter och inte förstår varandra. För jag tog in alla våra lyktor (för upptining) som jag brukar tända i trädgården när vi får gäster och jag tycker att det blir så himla vackert. Jag har tio st lyktor och så tänder jag flera marshaller.

Så jag har vid flera tillfällen sagt till maken.

Jag: Vad mysigt det vore att komma hem nån gång och det är tänt i alla lyktor.
Maken har bara sagt typ: jaa. Men det har aldrig hänt? Jag menar hur tydlig kan man bli? Och hur svårt kan det vara att tända lite ljus och marshaller för att göra sin fru lite glad. Skulle jag säga: Imorgon när jag kommer hem från jobbet vill jag att du ska ha tänt alla lyktor i trädgården. FÖR JAG TYCKER DET ÄR SÅ FINT!!! Så skulle han ju göra det, men då blir det ju ingen överraskning.

En annan sak som brukar hända när vi åker långväga med bil är:
Jag: Jag börjar bli sugen på kaffe
Maken: jaha
Varpå han passerar ca 6 st café/restaurang utan att stanna.
Jag mycket irriterad (hög stämma): Men kan du inte stanna på nästa ställe så att vi kan fika???? (Ibland svär jag oxå)
Maken förvånad: Men varför är du så irriterad????

Ja jösses, visst är det bra att vi är olika män och kvinnor men ibland blir jag helt galen.

Det är sådant som jag har tänkt på när jag flugit fram med dammsugaren.

Trevligt fredags-lördags-söndagsmys önskar jag er alla

Kram Kram
Åsa

11 kommentarer:

  1. Japp!Så är det,du måste vara TYDLIG.Och för att få överraskningseffekten får du se till att bli glömsk,mycket glömsk;)

    Ha en mysig helg.Kram/S

    SvaraRadera
  2. Se där, se där... det är fler som funderar. Fast om jag skulle säga till Uffe att i morgon när jag kommer hem så ska du ha tänt lyktorna så säger han fortfarande jaaa... och det är väl ungefär en si så där femtio/femtio eller kanske snarare 10/90 på att han skulle ha gjort det. Så jag menar det skulle ju bli en överraskning ändå. Jag skulle kunna vara förmodligen hur tydlig som helst. Jag skulle kunna stämpla det i pannan på honom och rista in det i lacken på bilen så är det ändå väldigt låga odds på att lyktorna skulle vara tända. Du förstår det är inte säkert att Uffe förstår vitsen med det och det räcker liksom inte med att jag vill eller tycker att det är mysigt eller säger; nu jävlar tänder du lyktorna! Uffe skulle förmodligen tänka: och varför då exakt?

    Men du! Nu är det dags att jag går och lägger mig märker jag. Allt för att dagen imorgon ska bli uthärdlig för kollegorna. Jobbar i morgon sörru.

    Kram och kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Venus och mars så enkelt är det Åsa....Haha här blev det inte bubbel så ikväll är jag inte speciellt lyxig med ett glas vitt. Du här är en till som är senil, väldigt disträ. Man blir nästan rädd för sig själv. Känns som att man lever i en bubbla av något slag, suck...Aha ingen sovmorgon för dig imorgon alltså...Här är det ledigt iaf men jag skulle behöva jobba, suck....
    Ha det gott kära bloggvän/ Kram A

    SvaraRadera
  4. Hejsan kära kusin. Vilket härligt inlägg du gjort :)

    Vi är nog många som börjar fundera vad som händer om inläggen inte kommer någorlunda ofta :) Men det är ju bara för att vi älskar din blogg!!!

    När det gäller din karl, så måste jag tyvärr hålla med din karl!! förlåt!!! "Jag är sugen på kaffe" betyder just bara, jag är sugen på kaffe.... Det betyder inte kan vi stanna på nästa ställe?? Man kan vara sugen på massor med saker, utan att nödvändigtvis vilja köpa det... :)

    Men när det gäller lyktorna så håller jag med dej.. Men ni kanske ska göra varsitt litet häfte med saker ni vill bli överraskade med under året som kommer??!!! Så måste ni lova att ni ska göra allt i häftet. Men inte tala om när.. :)

    Nåja hur som helst så är ni underbara båda två!!! :)

    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Åhhh Åsa sitter och ler när jag läser ditt inlägg.
    Du slår verkligen huvudet på spiken.
    Vi tänker verkligen helt olika.
    Hoppas ni får en trevlig kväll och att din jobbdag går snabbt.
    Kram Lina

    SvaraRadera
  6. Ha ha! Har du tjuvlyssnat hemma hos oss;P
    Tror faktiskt att det är sig ganska likt i alla familjer. Bara att inse att mannen är omöjlig att fostra.
    Ha en underbar lördag
    Kramen

    SvaraRadera
  7. Haha
    Så sant så sant! Skrattar när jag läser igenom inlägget, Skönt o inte behöva känna sig ensam. :-)
    Överraskningar är inte riktigt deras starka sida tror jag, rakt, ärligt o praktiskt ska det va.

    Kanske därför man sitter o toklipar till romantiska komedier när karln reser land o rike runt o offrar livhanken för sin kärlek.
    :o) Ligger liksom miles away för en annan. *hihi*

    Ha en underbar helg!
    kram

    SvaraRadera
  8. Vi blir ju oroliga om du är osynlig här och vi vill att du ska må bra !

    Vi ses kanske idag ?!

    Kram
    Anci

    SvaraRadera
  9. hej vännen, ja du du gör mig smajlandes här i sjuksängen, känner igen varenda kommentar där, fniss! tydlighet är det som behövs verkar det som, varmkram lotten

    SvaraRadera
  10. Kära Svägerska!
    Kan bara hålla med om att män och kvinnor kommer från olika planeter. Dessvärre hjälper det inte att vara tydlig för de fattar i alla fall inte. Man får göra allt själv istället så vet man att det blir gjort.
    En stor varm kram
    Hedvig

    SvaraRadera
  11. Precis så är det med de flesta män, och det är just ingenting att göra något åt -bättre att säga exakt vad du vill istället. :) Fast i ärlighetens namn så är min sambo ändå ganska bra på att uppfatta saker och ting även om jag inte säger dem rakt ut. :)

    SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3