torsdag, januari 8

Hälsans stig

När jag och maken har traskat runt i Stockholm så har vi sett skyltar lite här och var där det står: Hälsans stig, vi har inte tittat närmare på dem men jag har iallafall tänkt att jag skulle kolla upp vad det är.

Det är Hjärt-och Lungsjukas Riksförbund som tillsammans med Sveriges kommuner har anlagt promenad/motionsslingor på attraktiva promenadstråk för att främja motion i alla åldrar och förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Så här skriver de på hemsidan:
Hälsans Stig kan användas av såväl söndagsflanörer som frisksportare, dagisgrupper och pensionärer. Varje kilometer är utmärkt med skyltar, så att du alltid vet vilken sträcka som tillryggalagts. Utmed slingorna finns dessutom ett antal översiktskartor. På Hälsans Stig kan du börja och sluta din promenad var du vill och ändå veta hur lång sträcka du promenerat.

Så jag har traskat Stockholm runt utan att veta om detta, kul va. Så nästa gång jag traskar ska jag följa någon av kartorna så vet man exakt hur långt man går.
Mitt tips till er blir att kolla här om ni kan hitta någon stig i närheten av där du bor och gå ut och traska!

Jag ska ju till Göteborg nästa vecka, då ska jag ta med mig kartan på deras hälsans stig och traska efter den, bra va!

Dessutom så stod det att idéen kommer från Irland. Jag och min vännina var på Irland i november 2008 och traskade på den VACKRASTE STIG vi någonsin sett och nu kommer jag ihåg att det var en massa skyltar som säkert stod för att det var en hälsans stig, cooolt va?


Jag på hälsans stig på Irland, väldigt brant stup, jag lite darrig

Nej nu måste jag ut och traska!

4 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar,blir alltid glad över nya besökare.
  Vilken bra ide med hälsan stig, den kanske sprider sig i hela Sverige vem vet. Härliga bilder i från Irland!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 2. your blog is feel good......

  SvaraRadera
 3. Tack för titten hos mig:)
  Ditt inlägg om Hälsans stig roade mig speciellt eftersom min pappa nyligen var med och anla en Hälsans stig i Ljungby (Småland) och för att min sambo kommer från Irland - 2 anknytningar i samma inlägg. Ja, jo, Hälsans stig kommer ju från Irland så det var kanske inte så konstigt - men det roade iaf mig :)
  En trevlig kväll från Italien!

  SvaraRadera
 4. Håller med, jag blir JÄTTEGLAD när ni lämnar kommentarer, det värmer verkligen mitt hjärta.
  Kram Åsa

  SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3