söndag, januari 11

Ny kompis

Min motionsväninna och jag har lovat varandra att vi ska dricka mer vatten. Tycker det är svårt att dricka kallt vatten den här årstiden oavsett om jag smaksätter det med citron, apelsin el dyl. En del gurus säger att man ska dricka minst 2 liter per dag och andra säger att det inte är bra för kroppen att dricka för mycket? Men man får väl lita på sin instinkt då. Jag tror att man som jag kaffedrickare (kaffe är vätskeutdrivande) behöver fylla på med extra vatten framförallt eftersom jag försöker powerwalka 1 tim/dag. Så nu ska jag ge mig sjutton att dricka minst 2 liter vatten/dag. Då hittade jag min Matteus-kanna som jag fick för två år sedan av goda vänner på min 40-årsdag. Den är riktigt söt, limegrön riktigt somrig. Jag blir glad av den helt enkelt. Så det här är min
nya kompis som jag bär med mig överallt i huset för att få i mig 2 liter vatten/dag.

Kannan rymmer endast 1 liter men är ett bra mått för att hålla koll på litrarna.
Ha en bra dag alla söta!

Kramiz Åsa

8 kommentarer:

 1. Ett tips med vatten, för att det ska bli enkelt, så köp en sån flaska med vatten på Statoil eller nåt, dyrt som fasen men flaskan e bra ;). De rymmer 5 dl och är lätta att ta med överallt. Korken trycker man ju ner så det inte läcker. Och det som är viktigt om du har svårt o få i dig vatten är att du ska dricka lite i taget och ofta... du anar inte vad mycket vatten man får i sig på det sättet. By the way..jag har hört 1,5 liter per dag... Det är så olika. Är man utomlands ska man dricka en liter per 10 grader varmt... så man får utgå från en nivå som passar en själv bäst. Grönt te är bra åxå...att byta ut kaffet med någon gång per dag kanske...
  Lycka till med vattnet och du..det ska helst vara rumsvarmt och stått upphällt en stund innan du dricker det.
  Fan, jag låter som ett proffs....nooot... haha
  Ha det bra
  Kram Gissan

  SvaraRadera
 2. Matteus har så otroligt fint porslin och om man dessutom får det... Ja, jädrar vad glad jag skulle bli.
  Jag dricker jättemycket för jag har haft problem med urinvägar och njurar sen jag var tonåring så det är något jag har fått lära mig. Jag mår dåligt om jag inte får dricka. Till och med på natten så vaknar jag och dricker 1-3 stora glas vatten. Men så har jag världens bästa festblåsa också!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Bra med vatten..men vad man får springa på toan.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker kanna :) Jätte fin!
  Ja, man har hört mycket om hur mycket man ska dricka, men det är väll som du säger. Man dricker väll så mycket som passar en sjäjv, det är nog bäst!

  Ha en jätte bra kväll.
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset om ljummet vatten, kan slinker ner lättare då. Ja jag tycker oxå om matteus men priset gör ju att man inte kan ha så mkt av den serien, en del har jag fått iaf och det är jättefint.
  Ja det är en orsak till varför jag tycker det är jobbigt att dricka mycket vatten. Man måste springa på toa hela tiden. Skönt om man hade en sån blåsa :))))
  Kramiz Åsa

  SvaraRadera
 6. Vilken kanna, skitsnygg!

  Ha en bra kväll!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har också kört med mycket vatten periodvis, men då blir jag nästan för trött på det! Nu dricker jag vatten när jag är törstig, i princip aldrig saft och läsk eler mjölk.
  vatten är godast!
  Rent utan smaksättningar!
  Kannan är så fin! Köpte den som 30-årspresent i dec till en svägerska, fast i rosa. En klassiker från Mateus!
  Kram

  SvaraRadera
 8. wow vilken kanna. Ja mycket vatten skall man dricka. jag dricker nog tyvärr förlite/ Kramisar

  SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3