Jag blir så glad för alla besökare och gillar ni min blogg? Kom gärna tillbaka och ni får väldans gärna lägga till mig i era blogglistor.
Tänkte fira detta med att bjuda på ett recept som vi provade igår som var mycket, mycket GOTT. Hittade receptet i Lantliv nr 1 2009.
UGNSBAKADE GRÖNSAKER MED PASTA:
4 portioner
1 stor paprika
1 medelstor squash
1 rödlök
Skalade klyftor från 1/2 vitlök
1 dl goda svarta oliver med kärna (hade Kalamatas kärnfria)
1 burk,100 g raka sardeller (hacka i småbitar)
100 g äkta fetaost (hade 200 g då vi älskar fetaost)
Olivolja
Flingsalt och nymalen peppar
Färsk basilika
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär grönsakerna grovt och lägg i en långpanna tillsammans med, vitlök (hela klyftor utan skal), oliver, sardeller.
Ringla över lite olivolja och blanda runt.
Baka i ugnen i ca 20 minuter tills det får fin färg och vätskar av sig (vi körde 30 min, så det beror säkert på ugnen).
Blir det för mycket vätska kan man hälla bort lite.
Blanda i nykokt färsk pasta, salta och peppra, smula över fetaosten och garnera med färsk basilika.
Servera genast!
Att låta pastan suga åt sig alla goda safter från ugnsbakade grönsaker och lök för att sedan blandas med krämig, syrlig fetaost och salta sardeller var himmelskt gott!
Smaklig spis och ha en super duper dag.Kram Åsa
Ser jättesmarrigt ut. Får kanske testa en dag. Jag lade till dig i min blogglista..:))
SvaraRaderaJag gillar o titta in hos dig. Lite lagom blandat med olika ämnen.
Ha det gott.
Kram Gissan
Ser jättegott ut. men nu ska du få höra Gry har beställt fiskpinnar. Jag sa till Uffe: -ta du ett glas vin till så smakar det säkert lördag ändå!
SvaraRaderaKram Lisa
Tack för din underbara kommentar hos mig!!
SvaraRaderaOch jag gillar verkligen din blogg! Alltid lika kul när du har skrivit något nytt :)
Åhh, vad gott det lät! :) mmm....
Ha en bra helg!!
Kram Sandra
Tack, vad söta ni är!
SvaraRaderaVisst blir man glad av bloggandet och alla nya vänner.
Tjingeling hela kvällen
Kram Åsa