torsdag, januari 1

Nytt år

Början på det nya året.
Sov lääänge idag, blev sent igår efter en mycket lyckad dag och kväll.
Maken städade tomten, var väldigt skäpigt efter alla smällare och fyrverkerier. Sedan traskade vi iväg på långpromenad ca 1 timme. Vi gick ner till en sjö i närheten, där var det jättemånga familjer som hade samlats för att umgås, åka skridskor, ha picnic etc. Vi gick rakt över sjön (isen), jätteskönt att komma ut på promenad har ju varit lite si och så med det det de senaste dagarna. Mitt löfte blir att försöka powerwalka 1 timme varje dag. Enligt Per Morberg i Vad blir det för mat ska man ju kunna äta allt då :)))))). Så jag tänkte testa den filosofin, älskar nämligen god mat, goda viner och godis, men godis ska jag försöka hålla mig undan.

Igår sjöng vi för sonen och han fick flera paket som han blev glad för.
Sedan kom släkten och vi bjöd på Croque Monsieur samt tårta. Släkten gick vid 15.30 och vi dukade om och förberedde mat, fyrverkeri etc.
ca 17.10 kom vännerna från stan och vi åt ostron och hummer till förrätt
med champagne förstås.
Har som tradition på nyårsafton att duka med chokladpengar

Till huvudrätt blev det oxfilé, hasselbackspotatis med murkelsås och rödvinssås, till det ett kraftfull rött vin. Till efterrätt åt vi två olika sorters bakelser, den ena med nötcréme och den andra med vit chokladmousse. Till det ett gott dessertvin. Sedan drack vi kaffe och åt petit fourer. När det var dags för tolvslaget så drack vi champagne, små krustader med creme fraiche, rödlök och kalixrom samt att vi hade en varm jordärtkockssoppa för att hålla oss varma.
När vi kom in åt vi chips och godis.
Så ni kanske förstår att jag måste traska många promenader.
Och våra barn var inte hemma över tolvslaget, men det gick bra och vi hördes på mobilerna. De skötte sig strålande, tack och lov.
Tjingeling

1 kommentar:

  1. Hej, tack för en jättehärlig kväll igår. Tack för en bra match i Sing Star ;-). Efter familjens storförlust i När då då, har vi haft tränlingsläger här hemma idag. Snart kan vi alla frågor utantill, Hi Hi.

    Skönt att höra att dina barn inte råkade ut för någonting läskigt igår.

    Ser fram emot en mysig lunch snart. Kram från vännen från stan med familj.

    SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3