fredag, januari 9

Sovrummet

När vi för ca 1,5 år sedan skulle göra om sovrummet fick jag fria händer av min make. Vi hade innan ett gult sovrum som jag hade varit trött på länge. Hur kunde vi välja gult när vi flyttade in 1995? Jag gillar inte ens gult? Troligen fick vi tapeterna till bra pris, enda förklaringen jag kan komma på. Problemet med ljusa tapeter för mig har varit att det blir för ljust, jag e väldigt ljuskänslig. Kan inte somna om det är för ljust, vaknar med huvudvärk om det är för ljust etc.
Det avgjorde saken vi skulle ha mörka tapeter. Efter mycket letande fastnade jag för dessa tapeter som ni ser på bilderna. Mörkt, mörkt grått.

När jag visade tapeterna för målarna så tittade de på varandra och skakade på huvudet, maken såg lite förvånad ut men bet ihop, han hade ju gett mig fria händer. Men målarna fixade rummet, målade vitt på tak, dörrar, fönster, inne i garderoben, fixade anpassat elemtskydd, satte upp vita glasdörrar vid garderobsväggen etc.

Jag lovar er, vi var så nöjda jag och maken. Till och med målarna var överaskade över hur fint det blev :).
För trots att tapeterna var mörkt, mörkt gråa så blev det ändå en varm känsla i rummet och eftersom vi har en vit glasvägg samt alla andra detaljer som är vita så lättar det ju upp väldigt mycket.

Så jag är ledsen om jag gör er besvikna alla Vita inredningsälskare, vårt sovrum blev inte vitt, det blev väldigt mörkt. Men jag tycker ändå det är fräscht och stilrent och vet ni vad? Jag sover som en prinsessa.
Thank god it´s FRIDAY

Kramiz hela dan!
Åsa

9 kommentarer:

  1. Riktigt mysigt alltså.;-)

    Nä, du behöver inte länka. Jag är själv lite trött på alla tävlingar som man måste länka till. Då ska ju inte jag vara så'n heller. Hehe...;-) Kramis

    SvaraRadera
  2. Kul att få titta in i ditt fina sovrum. Önskar dig en alldeles underbar fredag & helg!

    SvaraRadera
  3. Tycker det är supersnyggt!

    Apropå butiker i Göteborg, kul att jag fått komplimangen att kunna dem ;-) så har jag på förslag;

    Grandmas (Vallgatan), Village (Korsgatan), Casa Linné (Kungstorget), Granit (Vallgatan och Östra Hamngatan), Phillies design (Linnégatan), Haga hem (Haga Nygata), Grönbergs interiör (Kungsgatan), Bagaren och Kocken (utanför city, Ängsvaktaregatan), Nyblom & Kollen tors och lörd (utanför Gbg åt Sävehållet, Stora Holm), Balders hage (Södra Hamngatan) och Lilla Soffbutiken (Linnéplatsen).

    God shopping! kram

    SvaraRadera
  4. Visst ja, Atmosphere på lörd+sönd (Rosengatan) och Alvhem på Olivedalsgatan.

    kram

    SvaraRadera
  5. Så här Åsa: du har ett skitsnyggt sovrum! Lite lounge, lite hotellkänsla... lite Åsa och dessutom ett elementskydd! Och är det något jag vill ha så är det elementskydd till rummen på övervåningen. ja, nere behövs det förstås inga eftersom det inte finns några element. jag kan inte ens visa bilder på vårt sovrum eftersom elementet är så gigantiskt och så fult att eventuella bildtittare skulle må dåligt ett bra tag efteråt. Meningen var ju för fan att jag skulle få ett fint elementskydd med fin hylla när jag sa ja till den där hemska praktiska rörmockaren som var här och härjade! Ja, du ser, det här är ett ämne som rör upp och upprör!

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  6. Underbart sovrum du har!
    Killarna ska ju få det mörkt också..vitt och svart/grått....spännande. Ska visa på min sida sen hur det varit och hur det blev. Nu ska jag iväg o köpa Parmesanost.. ;)
    Kram Gissan

    SvaraRadera
  7. Jättefint sovrum!:)
    Ha en fin helg.
    kram Lallis

    SvaraRadera
  8. Tack för alla rara kommentarer ni gör mig på så bra humör ska ni veta :))))))))
    Kul att ni gillar vårt heligaste rum, tack!
    Kramizar till er alla

    SvaraRadera
  9. Den tapeten tycker jag är så snygg..har sett den hos goda vänner.
    Kram Lotta

    SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3