måndag, februari 16

Äntligen Måndag

Har haft en toppenhelg men en sak som jag kan delge er är att man som tonårsförälder får väldigt lite sömn fredag och lördagskvällar. Barnen är hos kompisar, fest, inne i stan etc. och som de oroliga föräldrar vi är så kan man ju inte slappna av innan man vet att de har kommit hem ordenligt. Och det brukar inte vara tidig timme som ni kanske förstår.

Detta innebär att när söndagen kommer är man oftast helt slut pga för liiite sömn. Det här är bara ett konstaterande, inget tyck synd om mig reportage!
Vi har några nära vänner som berättat om släktingar till dem, vars barn är stora nu. De sa alltid när deras barn var i tonåren, att de tyckte helgerna var jobbiga och älskade måndagar för då var det en hel vecka till nästa helg. Jag förstod inte det då, men nu kan jag mycket väl förstå vad de menade :). Man känner att man lever liksom och det är inte det att jag inte unnar mina barn att ha roligt det är bara det att jag inte gillar att de ska ta sig hem själva etc. Och vi hämtar dem så ofta vi bara kan men man får ju hålla sig vaken då iaf. Barnen tycker ju givetvis att vi är överdrivna och överbeskyddande etc. men det är ju så det är i den åldern. En vacker dag står de där själva med egna tonåringar :-))))))))))

Trötta kramar
Åsa

PS. Jag ÄLSKAR båda mina härliga tonåringar ♥ de är helt underbara!

11 kommentarer:

 1. Hej Åsa,
  vad fina dina gardiner blev! Toppen att ha en så händig svägerska!
  Kan tänka mig att du ligger och väntar till dina barn kommer hem! När de är små får man inte sova så bra, och när de blir stora är det samma sak....

  Hoppas du får en bra vecka!
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Ja, precis så är det! Vissa helger är det lugnt här och jag älskar när det är träningar eller ännu bättre match. Men jag förstår att det kommer att bli värre!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Ja, jag ser inte direkt fram emot den tiden sjalv. Redan nu kan jag ligga och stressa upp mig sjalv nar jag tanker pa hur det kommer vara, och mitt aldsta barn ar bara fem och ett halvt an sa lange!
  Njut av veckan och hoppas det blir lite lugnare nasta helg ;-)!Halsningar Helena

  SvaraRadera
 4. Kommer ihåg att hörseln var väl utvecklad under sonens tonårstid. Hörde när nattbussen stannade ett kvarter bort, låg sedan och väntade på stegen på uppfarten.
  Kram från Ampan på ön i södern

  SvaraRadera
 5. ååå vilken tur att dina barn är så snälla och goa. Ni har faktiskt otroligt fina barn.. Men med sådana föräldrar så kan det ju inte bli annat... :) (och släktingar för den delen också.. hihhi)

  Kram kusinen

  SvaraRadera
 6. God morgon Åsa!

  Så roligt att du tittade in hos mig och tack snälla för din kommentar, det är så roligt och få veta vem som kikar in :)

  Vilken fin blogg du har och ett vackert hem och en väldigt söt, liten hund.

  Önskar dig en mysig tisdag.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 7. Haha ja det är nog inte lätt med tonåringar...Har en som blir 12 i år och bävar för han har redan tendenser till mycket kan jag säga......Fast han är världens snällaste och jättekänslig egentligen....Vilken vacker bukett...Vitt är så vackert. /KRam Anne

  SvaraRadera
 8. Hejsan Åsa.
  Ja..du.. Det här med tonåringar är underbart.Jag har aldrig varit så mesig som nu, aldrig så rädd.Fredric blir 19 år snart och Sophia är 15. Hur gamla är dina? Jag sa till min man i lördags att det va så skönt för alla va hemma Fredric va förkyld och Sophia hade sin pojkvän här sovandes över. Då kunde vi slappna av och fira helg.
  Samtidigt sörjer jag för snart är de inte mina längre,de skaffar sig egna liv. Suck!!
  Mycket fina gardiner!!! Blev jättefint.

  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 9. Vi bor långt ut på landet..så vi måste hämta våra barn när de ska på fest..känns som att det kommer dröja..men oron kommer man alltid ha.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Hej !

  Jag tycker mycket om att läsa dina inlägg. Det är både lärorikt (är det så det ska bli som tonårsförälder ?) och roligt (tänk att man kan längta till måndagen.
  Ha en bra dag !
  Kram

  SvaraRadera
 11. Tack för era snälla kommentarer!
  Kram Åsa

  SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3