måndag, december 22

Äppelstolar

För länge sedan så fick jag ta över 2 st äppelstolar med karm av mina föräldrar, som jag tror har funnits i min mammas farföräldrars hem om jag minns rätt. När jag fick dem var de målade i rött, jag målade en i grönt. Först nu har jag målat dem i vitt, äntligen. Har målat dem 3 ggr men måste tyvärr måla en gång till för färgen har inte täckt ordentligt.
Idag har jag tänkt att sätta på ett vitt tyg på sitsen så att de matchar vardagsrummet.
Är det någon som vet när äppelstolarna tillverkades så kommentera gärna.
Jag tycker iallafall att de är ursnygga och jag är så glad att jag fick dem av mina föräldrar. När jag var liten så kändes det som man satt i en kungastol, jag upplevde stolarna som väldigt maffiga :)


Hej svejs!

3 kommentarer:

 1. Underbar stol och den blir jättefin vitmålad! Har ett skåp i serien men vet inte när de är gjorda tyvärr.. kram

  SvaraRadera
 2. Tack, ja jag måste säga att troligen kommer jag aldrig tröttna på dem heller. För de är så vackra. Skulle vara kul att veta när och av vem el vilka som har tillverkat dem.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. hej ! dina stolar tillverkades på 1930-talet i Sverige.Jugendstil. Jag har själv 6 st svarta(originalmåln) matsalsstolar o 2 karmstolar +tillhörande bord. Är jätteglad för dem men min man vill inte ha dem.Jag kämpar forfarande f att få in dem i vårt matrum .Nu har vi dessutom renoverat köket , svart granit på arbetsbänkarna o kritvita luckor.När vi skrapade av färgen på fönsterkarmarna visade sig svart granit ! Visst hade möblemanget passat perfekt !? Min variant av stolarna är en vindruvsklase m blad. Jag fortsätter att kämpa för dem! Ha det bra med dina fina stolar! Mina har varit min farmors o farfars.

  SvaraRadera

Kul att du tittar in hos mig!
Jag blir JÄTTEGLAD om du lämnar
en kommentar <3